Hypnoterapi

Hypnoterapi er terapi, der udføres under hypnose. Dvs. at du er i hypnose, mens hypnoterapeuten arbejder terapeutisk med dig.

At være under hypnose minder om den trancetilstand, du er i, når du ”dagdrømmer” eller ”falder i staver”.

Det er forskelligt, hvor dyb hypnose, hver enkelt person tillader sig selv at opleve, men typisk vil det være nemmere og nemmere at finde den rette trancetilstand fra gang til gang.

Under hypnose befinder du dig på den ene side i en vågen, bevidst tilstand, hvor dine sanser er væsentligt skærpede, og du hører, forstår og husker, alt hvad hypnoterapeuten siger til dig.

På den anden side er du i en drømmende tilstand, hvor du med terapeutens hjælp bringes i en styret indre dialog med dit underbevidste sind og dine ubevidste følelser.

Dit underbevidste sind og dine ubevidste følelser har stor betydning for, hvordan du håndterer konkrete situationer og udfordringer i dit liv – ikke mindst udfordringer og situationer, som du (uden nødvendigvis helt at forstå hvorfor) oplever som svære og uden for din kontrol.

Målet med hypnoterapien er dels at bringe dig til bedre at forstå, hvad der er på spil for dig på et underbevidst plan i forbindelse med det problem, du har henvendt dig om, og dels at hjælpe dig med at påvirke din underbevidsthed til at undlade at udløse de følelser og tanker, der gør det vanskeligt for dig at håndtere problemet eller udfordringen.

Hos HypnoterapiHuset ligger der altid en samtale forud for en behandling, hvor vi afdækker, hvordan du oplever det problem eller den udfordring, du kommer med, og hvor vi aftaler dagsordenen for sessionen.

Hypnoterapi er en effektiv behandlingsmetode, og der forudsættes generelt et kortere forløb sammenlignet med andre behandlingsformer som f.eks. samtaleterapi.

Baseret på HypnoterapiHusets erfaring forventer vi generelt, at et forløb omfatter 2-4 behandlinger. Samtidig kan én behandling i visse tilfælde være tilstrækkeligt, mens nogle problematikker vil kræve mere end 5 behandlinger. I langt de fleste tilfælde mærkes der positive forandringer allerede efter ganske få behandlinger. (Se disclaimer).

Hypnose er hverken mystisk eller farlig, ligesom det ikke kan lade sig gøre at blive hypnotiseret mod sin vilje.

Scroll to Top

Disclaimer

Hypnose er en suggestiv behandlingsform, som virker ved, at klienten gennem positiv forstærkning stilles en række hensigtsmæssige alternative forslag til, hvordan han eller hun kan opleve f.eks. det aktuelle øjeblik, en problemfyldt situation eller fremtiden.

Som det er tilfældet for alle former for samtaleterapi, er der ingen magiske trylleformularer i hypnose og hypnoterapi, som i sig selv kan udvirke forandringer.

Ingen udsagn på HypnoterapiHusets hjemmeside må forstås som garantier for helbredelse, kurering eller adfærdsforandring som en direkte effekt af hypnosebehandling og hypnoterapi alene.

Sådan fungerer hypnose og hypnoterapi:

Via en hypnotisk induktion, hvor hypnoterapeuten taler til dig på en bestemt måde, støttes du i at bringe dig selv i en særligt afslappet fysisk og mental tilstand, hvor du er vågen, men opmærksom på en anden måde end i din normale vågne tilstand.

I denne indadvendte tilstand modtager du hypnotiske forslag (suggestioner), der sigter mod at give dig mulighed for at reagere anderledes adfærdsmæssigt og emotionelt på det problem, du har henvendt dig med, end du plejer, og dermed skabe grundlag for, at du kan få det bedre eller forandre din situation.

Det kræver en erfaren og dygtig terapeut at tilpasse sin kommunikation, så den passer til den enkelte klient, men i sidste ende er det din egen efterfølgende frivillige bevidste eller ubevidste brug af de forslag, der gives under hypnosen, som er virkningen.

Hos HypnoterapiHuset har vi mange års erfaring med at hjælpe klienter på denne måde.

Send en forespørgsel

Udfyld formularen nedenfor, og så vender jeg tilbage hurtigst muligt.

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.